Anmeldelse af Akasseogfagforening.dk

Akasseogfagforening.dk er en blog, der handler om a-kasser og fagforeninger. På bloggen kan du sammenligne forskellige a-kasser og fagforeninger. Desuden kan du læse mere om, hvad en fagforening er og hvad en a-kasse er. Der er mange vigtige overvejelser omkring, hvilken a-kasse og fagforening som man skal vælge. Det hele kan du læse om på Akasseogfagforening.dk. Her er der emner som dagpenge, overenskomster, arbejdsløshedsforsikring og meget, meget mere. Du kan derudover danne dig et overblik over de mange fagforeninger og a-kasser, der er på det danske marked og sammenligne priserne mellem dem.

Arbejdsløshedsforsikring

Arbejdsløshedsforsikringen er en forsikring mod arbejdsløshed, der kommer i form af dagpenge, og som a-kasserne udbetaler. Du skal være medlem af en a-kasse, før du kan få udbetalt dagpenge. Dagpengene dækker ikke hele din tidligere indkomst, men kan dække op til 90 procent af den. Du kan modtage dagpenge i op til 2 år. Det koster omkring 500 kroner at være medlem af en a-kasse, men du kan trække omkring 33 procent væk i fradrag. Derved koster det reelt set omkring 350 kroner at være medlem af en a-kasse. A-kassen vil ikke blot udbetale dagpenge, hvis du bliver arbejdsløs. A-kassen vil også hjælpe dig med at finde et nyt job.

Fagforening

Fagforeningen sikrer, at du arbejder under ordnede forhold. Det betyder, at fagforeningen forhandler og aftaler de kollektive overenskomster, der definerer forholdene for dine arbejds- og lønvilkår. Fagforeningen kan hjælpe med mange ting. Hvis du eksempelvis bliver fyret uden en grund, kan fagforeningen yde juridisk bistand og køre en sag mod arbejdsgiverparten. Derudover tilbyder mange fagforeninger relevante uddannelser og kurser, der kan forbedre dine kompetencer på arbejdsmarkedet. Det er meget forskelligt, hvad en fagforening koster. Det kan være lige fra omkring 30 kroner og helt op til flere hundrede kroner om måneden. Den dyreste fagforening koster omkring 12.000 kroner om året.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive offentliggjort. Krævede felter er markeret med *